Iniciativa de transició

El títol d’aquesta entrada correspon a la traducció que s’haurà de fer oficial del terme "transition towns" en anglès. I vol dir iniciativa ciutadana per a contruir una societat preparada per a la pujada del preu dels carburants -no només es tracta que el petroli i per tant la benzina sigui més cara, sinó que això implica un daltabaix a l’economia i a això també cal estar preparats-.

un dibuix de una possible iniciativa de transició a l'estil del

De fet l’entrada serveix només per a introduir un article que s’ha publicat al setmanari Directa i que he escanejat per a fer-lo més públic. 

[@more@]L’article es pot descarregar a aquest enllaç. I els autors són del col·lectiu Barcelona en Transició.

M’ha encantat la definició dels 4 supòsits bàsics de les iniciatives en transició: coherència, proactivitat, acció i entusiasme explicades al text. També m’agrada el decàleg que proposen com a passos per a posar-se en marxa cap a la transició. I finalment destaco el concepte "visió positiva", ja que molt sovint no savem vendre el nostre discurs prou en positiu i també perquè els que no ens segueixen encara sàpiguen que plantegem més aspectes positius que no pas negatius. El llibre del Carlos Taibo també insistia en aquest aspecte. 

 

 

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 comentaris a l'entrada: Iniciativa de transició

  1. Miquel diu:

    Ahir, en una conferència que va fer l’Antonio de l’OCO (Obseratori del terrabastall provoCat pel zenit del petrOli) a la facultat de física de la UB, es va parlar de les Iniciatives de transició com a una proposta interessant per a evitar alguns problemes que la pujada del preu del petroli podria ocasionar. A veure si més gent s’anima a aquest moviment.

  2. Miquel diu:

    Al web de democràcia inclusiva plantegen una altra manera de treballar la transició: http://www.democraciainclusiva.org/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *