Campanya per salvar Radio4

Penjo aquí una carta d’uns amics, i de la qual en subscric la totalitat, i que pot representar el manifest de la campanya per salvar una ràdio que està en perill de mort.

 

Bon dia (i trist),

Ens hem llevat amb la mala notícia que volen fer desaparèixer R4, i amb ellal'Agenda. La veritat és que a la resta de programes no hem aconseguit"engantxar-nos" mai. Però cal que entenguem la importància de programes coml'Agenda. Simplement, és necessari donar la veu a qui no hi entra en el mónmediàtic, és una garantia que la democràcia és possible.

Deixem de banda la qüestió que RNE vol treure altres programes en català i laresta del programari de R4. Només canviant un parell de cosetes de TVE1 ja cobririentotes les despeses que s'estalviarian.

L'Agenda és simplement l'únic programa de la ràdio que tracta temes d'importànciasocial, econòmics i polítics des del punt de vista de la societat civil de tota laràdio. Com a mínim nosaltres sempre busquem aquest tipus de programes i és l'únicque hem trobat. Altres cadenes, no cal dir noms però és evident, no poden parlard'Evo Morales perquè afecta a Repsol, o no poden sortir del fals marge discursiuPP-PSOE, com si no hi hagués més opinions, o la meitat del temps estàs escoltantpropaganda amb el volum més alt. 

El que s'aconsegueix amb aquestes mesures és una altra uniformització, un altre cops'acallen veus dissidents i molt més informades que les que normalment parlen.Perquè l'Agenda ha entès que ser periodista no vol dir posseir la veritat, i que lesopinions són molt importants, que cal escollir bé a qui li preguntes, quel'objectivitat no existeix però que hi ha maneres senzilles d'acostar-se molt més ala realitat. 

És cert que la informació la podem trobar a altres espais que no són els homologats,que existeix sindominio i coses molt alternatives, però cal un recolzament importantdes de l'espai públic, professional i sistemàtic, com ho fa l'Agenda. Tampoc vulldir que l'Agenda asseguri tots els punts de vista, però sí una franja molt importantque no hauria de desaparèixer de les ones.

Hi ha coses que no es poden valorar només en costos i beneficis monetaris, i a més ami mai ens han preguntat si escoltem l'Agenda. Les enquestes són molt reduïdes iseran representatives, però exclouen les minories necessàriament. És una pobraconcepció de la democràcia la que determina quines veus calla en funció del'audiència.

Algun dia tancaran Le Monde Diplomatique perquè no pot competir amb 20 Minutos...

Us proposem que tota la Ràdio 4 assoleixi la qualitat de l'Agenda, la seva valentiai llibertat, i us recolzem en allò que es pugui fer per mantenir-la.   Atentament,

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *